Εταιρεία

«Η επιτυχία μιας Εταιρείας, μιας κοινότητας, είναι καρπός των αξιών που την εμπνέουν. Σοβαρότητα, γνώση, καθήκον, σεβασμός και υπευθυνότητα είναι οι βάσεις για την ανάπτυξη. Εκ μέρους μου και εκ μέρους της οικογένειάς μου προσθέτω και το πνεύμα της υπηρεσίας. Από τον ιδιοκτήτη απαιτείται περίσσια υπευθυνότητα που συνίσταται στην υποχρέωση να τάσσεται στην υπηρεσία της Εταιρείας. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν τη θεωρήσαμε ποτέ ως το τέλος αλλά ως το μέσο για την εκπλήρωση των δικών μας και των δικών σας δυνατοτήτων, των δικών μας και των δικών σας προσδοκιών»

Ο Πρόεδρος Μηχ. Roberto Saccone,
απόσπασμα από τον λόγο κατά την 60ή επέτειο της Olimpia Splendid.


 

Η Olimpia Splendid είναι μια ιταλική εταιρεία που από το 1956 δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό, την παραγωγή και την εμπορία προϊόντων για τον Κλιματισμό, τη Θέρμανση και την Επεξεργασία του αέρα.

Η Έδρα της Cellatica (Brescia) αποτελεί την κεντρική έδρα του Ομίλου, ενώ στο Gualtieri (RE) βρίσκεται το κέντρο υλικοτεχνικής υποστήριξης. Η διεθνής διάσταση της εταιρείας αντιπροσωπεύεται από τις έδρες των θυγατρικών στη Σανγκάη (Κίνα), στη Μαδρίτη (Ισπανία), στο Παρίσι (Γαλλία), στο Ιταζαΐ (Βραζιλία), στη Νέα Υόρκη (ΗΠΑ) και στη Μελβούρνη (Αυστραλία), καθώς και από ένα δίκτυο διανομέων.

 

Αποστολή

«Σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε τα προϊόντα μας με σεβασμό προς το περιβάλλον, αναπτύσσοντας λύσεις που είναι αποτελεσματικές, καινοτόμες και υψηλής αισθητικής»
 

Όραμα

«COMFORT AT HOME. Θέλουμε να προσφέρουμε σε όλους, τόσο στην Ιταλία όσο και στο εξωτερικό, προϊόντα και συστήματα τα οποία ικανοποιούν κάθε ανάγκη που συνδέεται με τις διαφορετικές εποχές, εξασφαλίζοντας τα οφέλη μια ολοκληρωμένης άνεσης τόσο στο οικιακό όσο και στο εμπορικό περιβάλλον»


Αξίες

Η Καινοτομία, το Design, η Βιωσιμότητα και οι Άνθρωποι
είναι οι πυλώνες στους οποίους βασίστηκε η ανάπτυξή μας με ενθουσιασμό.


Καινοτομία

Καινοτομία για εμάς σημαίνει να παράγουμε μηχανολογικές λύσεις με πρωτοποριακή τεχνολογία και να τις ενσωματώνουμε σε ένα ξεχωριστό design. Επινοούμε στηριζόμενοι στα πιο αυστηρά πρωτόκολλα προϊόντων και επενδύουμε κάθε χρόνο στην έρευνα και την ανάπτυξη, με σκοπό τη δημιουργία διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας μοναδικών στο είδος τους.

Design


Υλοποιούμε σχέδια που ενσωματώνονται άψογα σε κάθε περιβάλλον, χάρη στη μελετημένη και ξεχωριστή αισθητική. Το Made in Italy αναγνωρίστηκε και βραβεύτηκε σε διεθνές επίπεδο.

Η πρωτοτυπία και η κομψότητα των λύσεων design που χαρακτηρίζουν τα προϊόντα Olimpia Splendid έχουν επανειλημμένα βραβευτεί από τις κριτικές επιτροπές αναγνωρισμένων διεθνών διαγωνισμών design.


Βιωσιμότητα

Για εμάς η τεχνολογική βελτίωση πρέπει να συμπίπτει με τον σεβασμό στους φυσικούς πόρους.
Η Olimpia Splendid είναι Ιδρυτικό Μέλος και Υποστηρικτής των κοινοπραξιών Eco ped και Ridomus.


Άνθρωποι

Πάντα βασίζαμε τη δραστηριότητά μας στην πραγματική αξία των ανθρώπων. Επενδύουμε σε πόρους τους οποίους υιοθετεί ολόκληρος ο Όμιλος, έτσι ώστε η αποτελεσματικότητα και η ποιότητά μας να αποτελούν καρπό των όσων ζούμε.

 

Το ξεκίνημα
 

Η Olimpia Splendid ιδρύθηκε το 1956 στο Gualtieri ως οικογενειακή επιχείρηση. Στις αρχές καθιερωθήκαμε ως εταιρεία παραγωγής ξύλου, αερίου και μονάδων θέρμανσης με παραφίνη, ενώ στη συνέχεια αρπάξαμε την ευκαιρία και επεκταθήκαμε και στον τομέα του κλιματισμού, μέχρι που στη δεκαετία του ’90 βρεθήκαμε στη δεύτερη θέση όσον αφορά τις πωλήσεις φορητών κλιματιστικών στην Ιταλία. Χάρη στη διαίσθηση και στη κυκλοφορία του πρώτου κλιματιστικού δίχως εξωτερική μονάδα, του UNICO, από το 2000 και ύστερα η εταιρεία μας ευημερεί, όπως και οι στόχοι μας.